Welkom op Volkstuinpark De Bongerd te Amsterdam.

óók nieuwswaardig is tuinder Bongerdje op bongerdje.deds.nl

locatie

Het volkstuinpark ligt in de Nieuwe Gouwlob, dit gebied behoort tot de ecologische hoofdstructuur van Amsterdam- Noord (ESAN). De Nieuwe Gouwlob wordt omsloten door de lJdoornlaan, Vorticellaweg en de Kadoelen. Hier zijn 137 volkstuinen en 49 moestuinen.
Op het terrein is een ovaalvormige, open speelruimte, die door de Hemmersloot doorsneden wordt. Het clubhuis/kantine heeft rondom een terras en op het complex zijn speelvoorzieningen voor kinderen aanwezig.
Tijdens het tuinseizoen worden er tal van leuke activiteiten georganiseerd o.a. kaart- en bingo-avonden.

historie

De Bongerd is opgericht in 1924 en is dus al ruim 90 jaar één van de 29 volkstuinparken van de Bond van Volkstuinders in Amsterdam. Het tuincomplex is gestart in de buurt van de Coentunnel. Toen deze tunnel werd gebouwd moest De Bongerd verhuizen. In 1960 kwam het gehele complex onder water te liggen. Kort na de watersnoodramp in Tuindorp Oostzaan is De Bongerd verhuisd naar de Werktuigstraat. In 2001 zijn wij verplaatst naar de Nieuwe Gouwlob, omsloten door de lJdoornlaan, Vorticellaweg en de Kadoelen. Hier zijn 137 volkstuinen en 49 nutstuinen.
lees meer


bestuur@volkstuinparkdebongerd.nl