100-jaar viering met Harmonie Tuindorp Oostzaan

Op zondag 9 juni gaf harmonie Tuindorp Oostzaan een optreden ter ere van ons 100-jarig bestaan. De Bongerd is ooit begonnen in Tuindorp Oostzaan en van oudsher is er een band tussen de harmonie en ons park.

Er waren weer heel wat mensen op de been om dit optreden te bewonderen.

Na afloop was er wederom tijd voor gezelligheid, een drankje en een hapje.

Opening Bongerd 100 jaar

Op zaterdag 8 juni om 14:00 heeft de officiële opening van het feestseizoen plaatsgevonden.

Het park is mooi versierd met door een groep vrijwilligers gemaakte vlaggentjes, zonnebloemen bij de entree die al langzaam hun kopje laten zien. Een mooi nieuw bord op het toegangshek.

Na een openingswoord van de voorzitter van de vereniging was het woord aan de stadsdeelvoorzitter Brahim Adid. Die vervolgens samen kunstenaar Harry Brusche de door Harry ontworpen kunstwerken van oude gevelstenen heeft onthuld.

Daarna was er de uitreiking van het Keurmerk Natuurlijk Tuinieren van de AVVN met een toelichting van Herman Vroklage van het AVVN: waarbij we als tuinpark het Keurmerk kregen uitgereikt met het predicaat excellent en dus 4 stippen.

Daarna werd de opening gevierd met een glaasje bubbels en hapjes, onder genot van de troubadour Henk de Geus.


In het clubhuis heeft de HATO een tentoonstelling over 100 jaar de Bongerd, waar ook veel belangstelling voor was. Ook was er een ‘foto-muur’ waar men een prachtige foto kon maken

Voor de mensen die met de bus naar het park kwamen was er de mogelijkheid om met de Tuindorp Express gratis van en naar de bushalte te worden vervoerd, aangeboden door Tuindorp Express

Al met al een geslaagde opening waarbij veel mensen aanwezig waren het weer gelukkig goed mee werkte!

Bongerd behaald Nationaal Keurmerk Natuurlijk Tuinieren met 4 stippen!

Op zaterdag 8 juni was de feestelijke start van de viering van het 100 jarig jubileum van De Bongerd. In aanwezigheid van de stadsdeelvoorzitter, het bestuur, genodigden, buurtbewoners en vele tuinders maakte Herman Vroklage van de AVVN (Algemene Verbond van Volkstuinverenigingen in Nederland) bekend dat De Bongerd met vlag en wimpel is geslaagd voor het Nationaal Keurmerk Natuurlijk Tuinieren. Het Keurmerk bestaat uit drie onderdelen: ecologisch beheer, samen en duurzaamheid & milieu. Op alle onderdelen behaalde De Bongerd ruimschoots de benodigde punten voor een stip op elk onderdeel. De vierde stip kreeg de Bongerd voor de excellente uitvoering!

Het ‘juryrapport’ begint als volgt: “Wie een bezoek brengt aan De Bongerd komt binnen in een groen paradijs. Het hele volkstuinpark is natuurlijk ingericht en mooi onderhouden. Je ziet meteen dat hier met kennis van zaken en vooral met veel liefde voor de natuur wordt getuinierd. Vrijwilligers werken hier samen om van De Bongerd een waardevol stukje Amsterdamse natuur te maken. Men heeft samen hart voor de zaak. Ze dragen ecologie en duurzaamheid hoog in het vaandel. Voor natuuractiviteiten in de omgeving is De Bongerd vaak de uitgangs- en uitvalbasis. Kennis en kunde die in de wijk aanwezig is, wordt gedeeld en gewaardeerd. Maar ook voor gezelligheid en kinderactiviteiten kun je hier prima terecht.”

Zonder bonuspunten kon De Bongerd maximaal 287 punten behalen. De Bongerd behaalde 262 punten, inclusief 31 bonuspunten. Dat is een score van 91%!

Het spreekt voor zich dat we heel erg blij zijn met dit resultaat, dat we alleen hebben kunnen behalen dankzij de inzet, de samenwerking en het doorzettingsvermogen van heel veel tuinders! 

De toekenning van het Keurmerk is natuurlijk een extra stimulans om door te gaan op de ingeslagen weg en de komende jaren samen het groene paradijs dat De Bongerd is, nog waardevoller en duurzamer te maken!

Gratis vervoer Tuindorp Express Opening 100 jaar Bongerd

Op zaterdag 8 juni kunt u kosteloos gehaald en gebracht worden vanaf de bushalte Molenwijk of IJdoornlaan naar Tuinpark De Bongerd om de opening van 100 jaar Bongerd te vieren.

Dit wordt aangeboden en verzorgd door de Tuindorp Express

U kunt hiervoor bellen naar 06 179 671 79

Dit geldt alleen voor de volgende bushaltes:

  • Bushalte Molenwijk
  • Bushalte IJdoornlaan

Nieuwsbrief juni 2024

Een nieuwe nieuwsbrief van de Bongerd voor onze feestmaand Juni, de maand de we vieren dat de Bongerd 100 jaar bestaat. Lees voor al het programma voor alle festiviteiten. Veel leesplezier!

Klik hieronder om de nieuwsbrief te lezen.

ALV Voorjaar 2024 2 juni 2024

Op zondag 2 juni om 13:00 is de Algemene ledenvergadering. U heeft hiervoor per email een uitnodiging ontvangen met daarbij de stukken voor de vergadering in het traditionele ‘Boekje’ dit keer digitaal.

Tijdstip: 13:00
Locatie: Clubhuis te Kadoelenpad 21 1035NW Amsterdam

Heeft u de stukken voor de vergadering niet ontvangen? Neem dan even contact op met webmaster@volkstuinparkdebongerd.nl we kunnen ze dan alsnog naar u e-mailen of eventueel voor u uitprinten.

We hopen op een grote opkomst.

Programma 100-jaar viering bekend

Dit jaar bestaat De Bongerd 100 jaar. Achter de schermen is door veel vrijwillegers hard gewerkt om het 100-jarig bestaan te vieren met allerlei activiteiten. Het programma is nu bekend en we hopen dat we met elkaar er een gedenkwaardig jaar van gaan maken.

Check ook regelmatig de Agenda op onze website voor details en overige activiteiten die we op het park organiseren.

Nieuwsbrief mei 2024

Een nieuwe nieuwsbrief van de Bongerd voor mei, de maand dat hopelijk de lente weer in zijn volle glorie losbarst. Veel leesplezier!

Klik hieronder om de nieuwsbrief te lezen.

Algemeen werk rooster Verblijfstuinen

Het algemeen werk rooster voor verblijfstuinen is nu gepubliceerd op de website. U kunt het bekijken op de website of downloaden.

Bekijk het rooster: https://www.volkstuinparkdebongerd.nl/tuinders/algemeen-werk/rooster/

Nieuwsbrief April 2024

Een nieuwe nieuwsbrief van de Bongerd voor april, de maand dat het officiële tuinseizoen weer is begonnen. Met weer veel informatie voor u als tuinder. Veel leesplezier!

Klik hieronder om de nieuwsbrief te lezen.