Keurmerk AVVN

Op 8 juni 2024 maakte heeft de AVVN (Algemene Verbond van Volkstuinverenigingen in Nederland bekend dat De Bongerd met vlag en wimpel is geslaagd voor het Nationaal Keurmerk Natuurlijk Tuinieren. Het Keurmerk bestaat uit drie onderdelen: ecologisch beheer, samen en duurzaamheid & milieu. Op alle onderdelen behaalde De Bongerd ruimschoots de benodigde punten voor een stip op elk onderdeel. De vierde stip kreeg de Bongerd voor de excellente uitvoering!

Het ‘juryrapport’ begint als volgt: “Wie een bezoek brengt aan De Bongerd komt binnen in een groen paradijs. Het hele volkstuinpark is natuurlijk ingericht en mooi onderhouden. Je ziet meteen dat hier met kennis van zaken en vooral met veel liefde voor de natuur wordt getuinierd. Vrijwilligers werken hier samen om van De Bongerd een waardevol stukje Amsterdamse natuur te maken. Men heeft samen hart voor de zaak. Ze dragen ecologie en duurzaamheid hoog in het vaandel. Voor natuuractiviteiten in de omgeving is De Bongerd vaak de uitgangs- en uitvalbasis. Kennis en kunde die in de wijk aanwezig is, wordt gedeeld en gewaardeerd. Maar ook voor gezelligheid en kinderactiviteiten kun je hier prima terecht.”

Zonder bonuspunten kon De Bongerd maximaal 287 punten behalen. De Bongerd behaalde 262 punten, inclusief 31 bonuspunten. Dat is een score van 91%!

De rapportage en het eindbeoordelingsrapport zijn via onderstaande links in te zien: