Nutstuinen

Het algemeen werk bij de nutstuinen is er een verplichting voor elke tuinder tot het jaar dat je 75 jaar wordt. Twee keer per jaar lever je op een zaterdagochtend een bijdrage aan het onderhoud van het nutstuincomplex. De werkzaamheden starten om 9:30 en worden rond het middaguur beëindigd.

Aan het begin van een kalenderjaar wordt door het bestuur een indeling gemaakt voor het algemeen werk, zodat voor elke tuinder duidelijk is op welke zaterdagen men verwacht wordt.  Op het Algemeen werk Nutstuinen – rooster kan men zien wanneer men is ingeroosterd.

Voor het algemeen werk verwachten we dat je zelf (of je partner) het werk komt uitvoeren. Kun je door omstandigheden niet, probeer dan zelf te ruilen met een andere tuinder en geef dit door via de WhatsApp groep van de nutstuinen of via een e-mail naar bestuur@volkstuinparkdebongerd.nl. Als service versturen we elke tuinder op de vrijdag voor de verwachte opkomst een herinnering SMS. De verzamelplaats voor het algemeen werk is op zaterdagochtend de werkschuur van de nutstuinen.
 
Je doet algemeen werk tot het jaar dat je 75 wordt. Er is voor elk wat wils, zwaar werk, licht werk, schoonmaakwerk, werk in de winkel, noem maar op.
 
We verwachten enthousiaste mensen die allemaal De Bongerd een warm hart toedragen en ons park er pico bello uit willen laten zien.

Naast het algemeen werk is er ook een verplichting voor het schoonmaken van de toiletten bij de nutstuinen. Elke tuinder heeft ongeveer 1 week per jaar toiletdienst. Dit betekent dat je in die week zorg draagt voor het schoonmaken en houden van het toilet. Ook hiervoor wordt aan het begin van een kalenderjaar een werkschema opgesteld en krijgen de tuinders op de vrijdag voor dat de dienst ingaat een SMS met herinnering. Op het Schoonmaak Schema Toilet Nutstuinen kan men zien wanneer men is ingeroosterd.

Voor het niet op komen dagen op het algemeen werk of niet uitgevoerd toilet onderhoud kan het bestuur een boete in rekening brengen van 70 euro. De gemiste werkzaamheden moeten op een later tijdstip uiteraard alsnog worden “ingehaald”.