Verblijfstuinen

In 2019 zijn we begonnen met een nieuwe manier van Algemeen werk volgens het natuurlijk tuinieren. Hiervoor is de Tuingroep in het leven geroepen. Er is al véél werk verzet! Het is wel even wennen aan deze nieuwe manier van werken. Het gras laten we bijvoorbeeld wat langer groeien, zodat er meer bloemen in komen voor de insecten. Nadeel is dat het meer moeite kost om het te maaien en op te ruimen.

De Tuingroep bestaat uit een aantal tuinders die de nodige veranderingen oppakken en bedenken samen met het bestuur nieuwe aanpassingen voor ons park. Het Algemeen werk voert dan deze aanpassingen uit.
 
Het bestuur gaat er meer op toezien dat elke eigenaar van een verblijfstuin zelf het Algemeen werk komt uitvoeren. Het gaat om zes zaterdagochtenden tussen 1 maart en 1 november van 9:30 tot 12:30. Je komt dan in werkkleding naar het clubhuis, start met een kop koffie of thee en gaat aan de slag met medetuinders. Het is zeker niet de bedoeling dat je kinderen stuurt, ook al zijn ze al 18 jaar of ouder.

De intekenlijst voor het Algemeen Werk ligt aan het einde van elk jaar en het begin van elk jaar klaar in het clubhuis/winkel tijdens het spreekuur van het bestuur. Hierop kan ingevuld worden wanneer je volgend jaar het Algemeen werk wilt doen. We rekenen er op dat je die dag ook werkelijk zelf komt. Het zou kunnen dat je een keertje echt niet kan. Je zoekt dan zelf een vervanger. Als je zonder bericht niet komt, brengt het bestuur € 70,- in rekening. 

Op het Algemeen Werk Verblijfstuinen – rooster kan men vinden wanneer men is ingeroosterd.
 
Je doet algemeen werk tot het jaar dat je 75 wordt. Er is voor elk wat wils, zwaar werk, licht werk, schoonmaakwerk, werk in de winkel, noem maar op.
 
We verwachten enthousiaste mensen die allemaal De Bongerd een warm hart toedragen en ons park er pico bello uit willen laten zien.