Let op! Ongewenste logé gesignaleerd.

Afgelopen week is door een tuinder van ons park een man in zijn tuinhuis aangetroffen die daar niet door de tuinder was uitgenodigd. Een laangenoot had de tuinder ingelicht dat de gordijnen dicht waren en die waren nooit dicht. Een andere laangenoot zag al twee dagen een onbekende meneer op de fiets uit het laantje komen. Met behulp van de politie is de persoon uit het huisje verwijderd en het park uitgezet. Deze persoon heeft 4 dagen in het huisje doorgebracht.

De politie kon verder geen actie ondernemen. De persoon bleek illegaal, maar de politie kon geen asielopvang regelen en (met instemming van de tuinder) is er ook geen proces-verbaal opgemaakt. Ze hebben geprobeerd of de persoon bij het Leger des Heils terecht kon. Aan het huisje is verder geen schade en is ook niet vies gemaakt.

Het is dus belangrijk dat laangenoten/tuingenoten goed op letten of men onbekende personen op tuinen ziet of ongewone dingen op tuinen van de buren: en als men dat constateert dan even contact zoekt met de tuinder. Mogelijk zullen we richting de winter en met de volle AZCs vaker last hebben van daklozen of illegalen die hun toevlucht zoeken in de lege huisjes (in de winter).

Kortom: Laten we met zijn allen een oplettend oogje in het zeil houden!