Opening Bongerd 100 jaar

Op zaterdag 8 juni om 14:00 heeft de officiële opening van het feestseizoen plaatsgevonden.

Het park is mooi versierd met door een groep vrijwilligers gemaakte vlaggentjes, zonnebloemen bij de entree die al langzaam hun kopje laten zien. Een mooi nieuw bord op het toegangshek.

Na een openingswoord van de voorzitter van de vereniging was het woord aan de stadsdeelvoorzitter Brahim Adid. Die vervolgens samen kunstenaar Harry Brusche de door Harry ontworpen kunstwerken van oude gevelstenen heeft onthuld.

Daarna was er de uitreiking van het Keurmerk Natuurlijk Tuinieren van de AVVN met een toelichting van Herman Vroklage van het AVVN: waarbij we als tuinpark het Keurmerk kregen uitgereikt met het predicaat excellent en dus 4 stippen.

Daarna werd de opening gevierd met een glaasje bubbels en hapjes, onder genot van de troubadour Henk de Geus.


In het clubhuis heeft de HATO een tentoonstelling over 100 jaar de Bongerd, waar ook veel belangstelling voor was. Ook was er een ‘foto-muur’ waar men een prachtige foto kon maken

Voor de mensen die met de bus naar het park kwamen was er de mogelijkheid om met de Tuindorp Express gratis van en naar de bushalte te worden vervoerd, aangeboden door Tuindorp Express

Al met al een geslaagde opening waarbij veel mensen aanwezig waren het weer gelukkig goed mee werkte!